Sandheden om motivation – arbejdsglæde ER vejen

Nogle misforståelser er mere sejlivede end andre. En af de helt slemme er den udbredte fejlopfattelse af hvad der motiverer mennesker. Vi indrettet samfundet på idéen om pisk & gulerod, og er kun langsom ved at komme videre og anerkende at ægte motivation kommer indefra. Vores løn- og bonussystemer er forkerte, og mange ledere har svært ved at agere i en virkelighed hvor “fordi jeg siger det” som argumentationsteknik ikke har den ønskede effekt på medarbejdernes iver.

Forsker og forfatter Daniel Pink forklarer problemstillingen på fremrangende vis i hans TED.com-tale fra 2009 (et 18 minutters indlæg), og her får du en let forkortet og helt fantastisk udgave med tilhørende illustration, fra RSA Animate. Må jeg på det kraftigste anbefale at du bruger 10 minutter på at se denne, evt. sammen med kollegerne over frokosten:

Interesseret i mere baggrund om motivation, og mere fra samme kilde? Læs min anmeldelse af Daniel Pinks bog Drive.