Velkommen, fans af arbejdsglæde, fede jobs og succes!

Her på siden har jeg samlet en række redskaber designet til at skabe en endnu bedre arbejdsdag, med arbejdsglæde og succes. Der er lidt for enhver smag, så pluk i det som du har lyst til. For husk: Det er de små skridt vi tager i det daglige så afgør hvor vi er om et år – arbejdspladsens kultur og DIN hverdag er ikke en fastlåst størrelse, men kan påvirkes positivt gennem en bevidst indsats.

Mere viden og flere tips? Følg med!

Du kan få løbende opdateringer, tips og links til spændende artikler ved at følge med på Facebook, i Danmarks største gruppe af arbejdsglædefans.

Gratis e-bog og masser af konkrete tips og ny viden

Download slides fra foredraget om arbejdsglæde her.

Download slides fra foredraget om arbejdsglæde her.

For at hjælpe dig videre har jeg samlet en gratis e-bog på 28 sider, med 12 nye redskaber og god inspiration. Indtast din email i boksen her i venstre, så er den på vej til dig.

Ved at udfylde tilmelder dig mit nyhedsbrev om arbejdsglæde, hvor du med mellemrum får endnu flere konkrete tips, artikler og nye undersøgelser. Du kan altid hoppe af igen.

100 tips til arbejdsglæde – et udvalg

Min tredie og bedste bog er 100 tips til arbejdsglæden og i disse artikler har jeg samlet lækket uddrag:

Taknemmelighedsdagbogen – øg din optimisme og lykke gennem et bevidst fokus.

Leder, lyt til de nye – om vanebrud og nytænkning via inddragelse.

Litteratur der gør en forskel for dig og din arbejdsglæde

Jeg har lavet en oversigt over en række bøger af både forskere, konsulenter og andre inspirationskilder som kan hjælpe dig videre. Litteraturlisten til arbejdsglæde opdateres løbende, så kig derover.

Små tips der gør den store forskel

Jon Kjær Nielsen holder arbejdsglædeforedrag hos 3X07

Glade deltagere (og pæne frisurer) til et foredrag om arbejdsglæde :-)

Her får du en række forslag til skridt du kan tage for at gøre dig selv og dine kolleger lidt gladere i hverdagen.

Knyt forbindelsen med et godt “Go’ Morgen”

Vores dagshumør er ret stabilt, fortæller psykologer. Det kan derfor betale sig at starte på en god måde! Et godt go’ morgen er et hvor du har mest muligt at dette med:

  • Får øjenkontakt
  • Siger go’ morgen
  • Tilføjer en positiv kommentar eller et spørgsmål
  • Berører den anden (rolig nu – et håndtryk er fint :o)

Ros og anerkendelse

At blive anerkendt for det vi er gode til og det vi gør godt, er et stort menneskeligt behov og en vigtigt kilde til glæde og motivation. Du kan gøre det på mange måder:

  • Sig det med egne ord, ansigt til ansigt. Vær så specifik som mulig og undlad at komme med venlige forbedringsforslag.
  • Gør det på skrift. På en seddel, en email eller måske et postkort.
  • Spred ordet. Sig det til alle til et møde, stik hovedet ind på kollegernes kontorer eller send en alle-mail med rosende omtale af en kollegas resultater.
  • Giv en High Five, og sig “Godt Gået” eller “Sådan makker”. Det er hurtigt, nemt, synligt og effektivt :o)

Vigtigst af alt, uanset hvordan du gør: Vær ærlig og tro mod dig selv.

Fejre succes’er

Nå du eller dit team lykkes med noget, fejrer I det så, eller er det hurtigt videre til det næste? Gør det til en vane at holde rejsegilde hver gang I har nået en milepæl eller klaret en udfordring. Det kan gøres stort, med middag og champagne, eller det kan gøres let, enkelt og effektivt: Saml gruppen stående, giv specifik ros til deltagerne og giv hinanden et Godt Gået og en klapsalve.

Fejring kan ikke udskydes uden tab, så gør det med det samme, i dag!

Positivt fokus

Vi er alle mere eller mindre kritisk anlagt, det er helt naturligt. Psykologer kalder det Negativity Bias. Det kan du komme ud over ved aktivt at fokusere på det positive. Spørg derfor dig selv, inden du går hjem:

Hvad gik godt idag?

Psykologer har påvist en målbar effekt på din langsigtede glæde efter kun to uger med denne opgave! Derudover har hjerneforskere har fundet frem til, at ting virker mere sande for os, når vi skriver dem ned, og lagres bedre. Så det kan du altså med fordel gøre – så har du også noget rart at se tilbage på senere :o)

Start møder positivt

Et møde der starter positivt forløber bedre, og med bedre resultat, hvilket psykologen Shawn Achor beretter om i bogen “The Happiness Advantage”. Start derfor med et punkt med positivt indhold, eller vælg en alternativt start: Fortæl om en succes eller et stort fremskridt, eller gå bordet rundt inden mødestart og del personlige succes’er, weekendens bedste oplevelse eller lignende.

Uventet venligheder

Du kan gøre dine kolleger rigtig glade ved at overraske dem positivt. Det behøver ikke at være noget stort – en kop kaffe hentet på det rette tidspunkt eller et tilbud om hjælp, det kan redde dagen. Når vi overraskes positivt, så frigives der dopamin – kroppens naturlige lykkepille. Samtidigt, så har psykologen Martin Seligman og kolleger påvist, at det “at gøre en helt og aldeles uventet venlig ting” er den enkelthandling der har størst effekt på din egen trivsel.

Tal om andet end jobbet – dagligt

Både chefer og medarbejdere har behov for at kende hinanden godt, som hele mennesker. Derfor er det vigtigt, at du tager tiden til at tale med dine kolleger og/eller medarbejdere – uden pres og uden, at det handler om opgaverne. Sæt dig for at nå mindst én lille snak hver dag, også selvom du har travlt. Hvis du kan komme til at glemme det, så læg det ind som opgaver i din kalender eller to-do liste.

Tips i videoer

5 tips til arbejdsglæde når du kommer fra ferie:

Skriv din egen afskedstale, et kækt tip på 60 sekunder:

Stress gennem tomt arbejde – når man ikke har nok at rive i:

Arbejdsglæde og ledelse i specialstyrkerne:

Jon anmelder årets bedste bog: Livsfarlig Ledelse:

CBS har lavet et indslag om David, den rappende steward fra Southwest Airlines:

Kom tilbage en anden gang for flere tips, og del gerne med dine venner. Og hey – har du egne gode tips du gerne vil have med, så skriv til mig.