arbejdsglæde gennem 30-dages udfordringen

30-dages udfordringen

Arbejdsglæde og succes kommer af at nå mål

Mindre kan også gøre det… Men sæt dig selv en udfordring, og nå den!

“Der findes to slags mennesker. Dem der arbejder bedst under pres, og dem der kun arbejder under pres”

Ovenstående er et lettere humoristisk mundheld, men rummer en vis sandhed. Udsagnet peger på nogle velkendte forhold, nemlig det at mange mennesker motiveres af snarlige deadlines samt glæden ved at nå mål, sætte hak ved og at se resultat af ens indsats. Det kan løfte arbejdsglæden meget, ligesom det modsatte, at man ikke rigtigt kommer nogen vegne, kan dræne den.

Lange projekter og evighedsopgaver går glip af disse kilder til motivation, men man selv kan dyrke dem ved at sætte sig specifikke, kortsigtede og ambitiøse mål. 30-dages udfordringen er en tilgang jeg selv er blevet glad for, og den kan også virke for dig.

Giv dig selv ét konkret mål hver måned, og nå det

Sæt dig et mål som både kræver at du tager dig sammen, men også noget du forventeligt kan nå med en god indsats. 30 dage er en ret kort tidshorisont, og der er ikke plads til megen usikkerhed om hvordan du får opgaven løst. Så vær specifik og vælg noget hvor du kan se vejen dertil.

En tidligere 30-dages udfordring for mig har været at lave e-bogen Det Glade Dusin, hvor jeg samlede 12 tips til arbejdsglæden, fandt en illustrator og bestilte syv tegninger, registrerede forlag og fik styr på ISBN samt fik det hele sat op, læst korrektur og bogen spredt til verden.

En anden var da jeg besluttede mere målrettet at udvide forretningen i udlandet. 30-dages udfordring var her at få et engelsk website op at stå, komplet med en oversat udgave af e-bogen, et fungerende nyhedsbrev og en tilhørende Facebookside og YouTube kanal. HappyWays så derfor dagens lys i første udgave i den måned.

Ingen af opgaverne rummede mere arbejde end at jeg godt kunne nå det, men uden den agressive deadline havde det nemt taget måneder, eller jeg var gået helt i stå. Bogen dette tips er taget fra er også blevet færdig takket været en månedsudfordring. Efter mere end et år manglede der stadig en fjerdedel, og der skulle en deadline en måned frem i tiden til før jeg fandt fokus til at lave den færdig. Den er ny på vej gennem den sidste redigering, og kommer snart på gaden.

Find din egen udfordring, og øg arbejdsglæden

Hvad med dig? Hvilke projekter ville gøre en stor forskel i dit job, hvis du fik rykket på dem? Er der noget du har talt med kollegerne om længe, men som ikke er blevet til noget? Er der noget du ikke kan finde ud af, som du egentligt gerne vil lære? Der er stort set intet man ikke kan lære på 30 dage, hvis man virkeligt sætter sig det for (inklusiv et begynderkursus i et fremmesprog, et website eller et nyt værktøj). Sæt en deadline om 30 dage og kom igang! Husk så at holde en god fest når du er i mål, og find så næste mål. Jeg hører gerne om dine erfaringer med det.

Læs også

“30-dages udfordringen” er et tip fra bogen “100 tip til arbejdsglæden”, der udkommer i 2013. Du finder også andre tip her på bloggen, herunder:

Leder, lyt til de nye

Arranger smagning

Skab arbejdsglæde og effektivitet med flow

Det gode nytårsfortsæt