Erfarne kræfter bag

Jon Kjær Nielsen er en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere indenfor emnerne arbejdsglæde, trivsel, forandringer og ledelse. Ved siden af foredragene leverer han ledelsesrådgivning og længerevarende projekter med fokus på et løft i trivsel og resultater. Alt hans arbejde er målrettet at udvikle virksomhedens kultur og skabe arbejdsglæde og engagement.

Jon Kjær Nielsen er 45 år gammel og har siden kandidateksamen for 20 år siden opbygget solid erfaring. Hans foredrag er oplevet af langt over 50.000 mennesker og kendetegnes ved deres nærvær, energi samt praktisk anvendelighed i hverdagen.

Foredragsholder Jon Kjær Nielsen

Jon Kjær Nielsen er med omkring 100 foredrag om året en af landets mest efterspurgte når det kommer til at løfte arbejdspladsen.

Arbejde skal være noget vi holder af, ikke bare holder ud.

– Jon Kjær Nielsen

Når kunderne vælger Jon frem for andre eksperter eller kendisser til at tale til personaledagen, gå-hjem-mødet, trivselsseminaret, konferencen eller andet, så er det pga. hans fokus på at give konkrete råd til hvad man selv kan gøre for at påvirke hverdagen. Ifølge Jon, så er det vigtigt at et foredrag er energifyldt og sjovt, men der skal også komme handling ud af det bagefter, ellers var det bare underholdning.

Arbejdsglæde på skrift – og lyd

Ud over at sprede arbejdsglæde og hjælpe med at skabe arbejdspladser vi holder af, og ikke kun holder ud, så skriver Jon også bøger og artikler om emnerne arbejdsglæde, ledelse og virksomhedskultur. Hans første bog Arbejdsglæde på 6 uger, skrevet sammen med Alexander Kjerulf solgte indenfor de første fire år over 6000 styk, og hans gratis e-bog Det Glade Dusin er downloaded snart 10.000 gange.

Jons næste bog 100 tips til arbejdsglæden udkom 2. april 2013, og er ude i syvende oplag. Bogen er hans mest ambitiøse til dato, og den leverer ligesom foredragene konkret hjælp til både medarbejdere, teams og ledere. Ved siden af egne skrevne ord har Jon ofte været interviewet til aviser, fagblade og i radioen. Alt deles i øvrigt på Facebooksiden arbejdsglædetips ligesom Jon deler faglige indspark på LinkedIn dagligt.

I 2016 producerede Jon over 30 afsnit af den engelsksprogede podcast HappyWays. Episoderne handler om arbejdsglæde, kultur, ledelse, effektivitet m.m. – altså alle de ting Jon holder foredrag og kurser om – og der er enkelte interviews også. I 2018 lancerede han en ny podcast på dansk, omkring samme temaer.

Passion og omveje

Siden studietiden har Jon været passioneret omkring at hjælpe virksomheder, ledere og medarbejdere med at skabe gode arbejdspladser. Han er uddannet civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet tilbage i 2002, men ønsket var ikke at få et klassisk ingeniørjob. Specialet var da også i ledelses- og organisationsudvikling, og siden dengang har Jon brændt for at skabe forbedringer i virksomhedskultur og arbejdsforhold.

Jon har arbejdet som selvstændig siden 2006, og var før det fastansat af et par omgange. Gennem årene er det blevet til erfaringer i IT-branchen, medieverdenen, finanssektoren, hos produktionsvirksomheder, i sundhedssektoren m.m.. Blandt hans kunder er kommuner, regioner, ministerier og styrelser samt et stort antal private virksomheder, store og små. Ud over Danmark, så har Jon undervist rundt om i verden, herunder Sverige, Finland, Island, Litauen, Rusland, England, Tyskland, Holland, Belgien, Østrig og ikke mindst… på Bahamas. I oktober 2012 havde han æren af at tale på en TEDx konference i London. Jon er også tilknyttet netværket af Glade Chefer.

I 2019 lancerede Jon det seneste koncept “Mastermind for ledere“, der trækker en rød tråd hele vejen tilbage til specialet i organisationsudvikling. I hans to grupper – i Øst- og Vestdanmark – faciliterer Jon sparring og ledelsesudvikling til de deltagende personaleledere.

Plads til det hele menneske

At være glad for det man laver, er super vigtigt. Men livet er også andet og mere end et fedt job, og ved siden af dette er Jon derfor også engageret i en række aktiviteter. Gennem en årrække har han været aktiv i den frivillige organisation JCI – Junior Chamber International – og sad i 2011 som Nationalpræsident for organisationen. Derudover dyrker han sin passion for motorcykler, der efter en række ture forbi racerbaner har udviklet sig til at være eventyr i naturen, på offroadmaskiner.

Når han ikke drøner rundt hygger han gerne med en bog, og det bliver i perioder til en om ugen. Jon er oprindelig fra Aalborg, og bor idag i et hus i landlige omgivelser, på Sjælland.

Når samarbejde får 1+1 til at give mere end to

Jon samarbejder med andre specialister når opgaven kræver det, ligesom han gerne henviser til andre når kalenderen er fuld eller opgaven bedst løses af andre kræfter. Et par gode relationer der bør nævnes her forfatter og foredragsholder Christian Ørsted, der er en god Wingman når det kommer til workshops om ledelse. Jørgen Koch fra Innovate hjælper med udgivelse af bøger og skriftlige materialer. I 2012 indledte Jon derudover et samarbejde med Athenas, Danmarks førende bureau for foredragsholdere, der hjælper med administration af bookinger samt afholdelse af særlige events, og på den globale scene repræsenteres Jon af A-Speakers