Lederens faldgruber, del 5: Hvem holder du egentligt med?

Gode og glade arbejdspladser klarer sig bedre, og gode arbejdspladser er der hvor vi føler sammenhold og stolhed. Det er der hvor vi kan bidrage til en oplevet meningsfuld og vedkommede værdirealiseringsproces. Hvor vi kan blive ankerkendt for vores bidrag. Holder du med medarbejderne, så holder de med arbejdspladsen.

Lederens faldgruber, del 4: Uvanen at spørge medarbejderne

“Hvad skal vi også med sådan en trivselsundersøgelse, de laver jo ikke andet end at brokke sig”, tænker du måske. Må jeg fraråde den tilgang hvis du rent faktisk interesserer dig for at det skal gå bedre, også på resultatsiden. Den eneste anden mulighed er at du spørger oftere, og begynder at involvere medarbejderne i vedkommende beslutninger.

Lederens faldgruber, del 3: Lader du brok smadre arbejdspladsen?

Tredie artikel om Lederens Faldgrubber behandler den kroniske brok der ses fra nogle medarbejdere. Ifølge danskerne er brok den hyppigste dræber af arbejdsglæden, og omkostningerne kan være store. Artiklen ser nærmere på fænomenet og argumenterer for at vi sætter foden ned overfor den overdrevne negativitet.

Lederens faldgruber, del 2: Strukturfetichisme vs. motivation

Artikel 2 i serien om Lederens Faldgruber: Kærligheden til struktur, regler og kontrol kan spores tilbage til Taylor, der måtte fifle med sine casestudier for at få metoden til at se attraktiv ud. Arven ser vi idag hvor særligt det offentlige Danmark er underlagt stram styring og kontrol, til skade for motivationen.

Lederens faldgruber, artikel 1: Få styr på trangen til magtudøvelse

Artikel 1 i serien om Lederens Faldgruber omhandler hvordan magt ofte får os til at agere på en uheldig måde. Konsekvenserne af dårlig ledelse er at vi ødelægger arbejdsglæden og demotiverer de ansatte, til stor skade for resultaterne.