Et ønske om at være produktiv? Luk dig inde i bunkeren

En af de ting der er til størst hjælp for mig når jeg skal arbejde på noget krævende og vigtigt, det er isolation. Jeg har før skrevet om arbejdsrejser til fjerne lande, men det kan også foregå på kontoret. Jeg kalder det at lukke mig inde i bunkeren når jeg dedikerer min dag (eller en halv dag) til én opgave.

Det var nemmere i gamle dage, da der var færre måder at blive forstyrret på. Nu må du gøre dig lidt mere umage for at sikre den isolation der fremmer dybt arbejde. Først er der de selvfølgelige råd:

  • Telefonen på lydløs og ikke synlig foran dig
  • Luk emailprogrammet (evt. med autosvar om hvornår du er tilbage)
  • Evt. kolleger har fået at vide at du skal arbejde på noget vigtigt.

Så er der de andre ting du kan gøre, som måske ikke helt giver sig selv:

  • Sørg for at du har mad og drikke indenfor rækkevide, så du hverken skal i kantinen eller til købmanden
  • Kaffe/te i termokande, så du kan holde dig fra kaffemaskinen ude på gangen (hvor du kan møde folk der kan afspore dine planer)
  • Formulér et helt klar mål for din bunker-tid, gerne i høj detaljeringsgrad med mange delpunkter. Så du kan sætte mange flueben og mærke fremskridt.

Stort fremkridt kræver stor indsats. Men stor indsats kræver ikke nødvendigvis så meget tid som du tror – det kræver bare en højre kvalitet i de timer du bruger. Derfor kan det give mening at lade som om du er låst inden i bunkeren.

Flere tip hver uge

Hver mandag morgen udgiver Jon.dk et nyt tip til en bedre uge, og du kan modtage dem på mail, helt gratis. Skriv dig op, og modtage Målrettet Mandag i indbakken. Du kan også følge Jon Kjær Nielsen på LinkedIn, hvor han giver tips og inspiration til arbejdslivet næsten dagligt.

ekspert i arbejdsglæde jon kjær nielsen

Om forfatteren: Jon Kjær Nielsen (f. 1977) er uddannet civilingeniør med speciale i organisationer og læring. Siden 2004 har han holdt knap 1000 foredrag, workshops og kurser (ultimo 2019 tal), og han er forfatter til 3 bøger med praktiske redskaber. I 2012 gav han en TEDx-tale om arbejdsglæde i London, og Jobindex har placerede ham på en top-10 over de bedste foredragsholdere i Danmark. Jon taler idag ved ca. 100 events om året, og er derudover tovholder i hans Mastermind for ledere der ønsker at skabe en bedre arbejdsplads.