Øg arbejdsglæden med sexchikane

Aprilnar om Arbejdsglæde

Sporten.dk bragte igår nyheden om Peter Sagen, der i godt humør tog en trøstpræmie.

Gårsdagens overskriftsbasker fra sportens verden kan tilskrives cykelrytteren Peter Sagan, der beskyldes for at tage lidt for godt af sig af retterne på podiet. Avisen Sporten.dk bringer i deres artikel et afslørende foto af Sagan med hånden på kyssepigens mås.

Misforståelse bag heksejagt

Peter Sagan måtte efterfølgende ud og undskylde, hvilket dog har medført skarpe reaktioner. Forfatter og ekspert i arbejdsglæde Jon Kjær Nielsen kalder det således “dræbende for enhver motivation” når Sagan uden tvivl er blevet presset til at holde fingrene for sig selv. Jon uddyber:

Alle mennesker har helt naturlige drifter som en rummelig arbejdsplads bør have plads til. Sagan er jo en kæk ung mand i sin bedste alder, og stemningen kan jo nå et højt niveau efter sådan et cykelløb. Tusindvis at kvinder der står og hepper, konkurrenternes bagdele lige i synet hele vejen, for ikke at nævne effekten fra de hormonlignende stoffer de alle bruger i et forsøg på at komme først til podium – og til kyssepigerne.

En menneskeret

I Danmark og mange andre lande taler vi om sexchikane når der foregår helt naturlig kontakt mellem to mennesker, hvoraf mindst én er på arbejde på det pågældende tidspunkt. Et tydeligt eksempel på, at arbejdsmarkedet er overreguleret. Jon Kjær Nielsen fortsætter:

Vi er så glade for vores danske model, og vores verdensrekord i arbejdsglæde, men her kører det af sporet. “Systemet” er blevet for sippet, og helt normale og kærlige mennesker som Peter Sagan straffes for at bidrage til det gode humør. Det er jo ikke en naturlov at berøring er chikane, men udelukkende kulturbestemt. Se bare på de prostituerede, du hører ingen klager fra dem, og de burde ellers stå først for.

Tag sagen i egen hånd

Jon Kjær Nielsen er aktuel med bogen 100 tips til arbejdsglæden, men forfatteren ærgrer sig idag over at Nap i måsen ikke nåede at komme med, inden bogen gik i trykken. Det kan vi så rode bod på her, og her får du ekspertens liste med tiltag til at sprede den gode, lumre stemning på jobbet:

  • Det lille nap bagi. En klassiker.
  • “Hva’ Hans Jørgen, har du en billardkugle i lommen, eller er du glad for at se mig?”. Særligt godt når pigerne siger det.
  • “Hvor ser du godt ud idag, Susanne. Med de lang lys og det hele, jeg bliver helt blændet”. Kan bruges af begge køn.
  • Kom med små henvisninger til kollegernes ægtefællers præstationsevner. Får altid stemningen op.
  • Send de rette signaler ved at hænge virkeligt private billeder over dit skrivebord.
  • Erstat smilyes med ægte kys, med masser af læbestift. Duer kun på print.

Jon tror stadig på en frisindsreform på arbejdsmarkedet, efter udenlandsk model, og afslutter samtalen således:

I Danmark har vi taget hensyn til rygerne og kaffedrikkerne i mange år, med masser af små pauser. Det er på tiden at nymfomanerne også får ordentlige vilkår, og jeg så gerne vi indførte to-timers frokostpauser efter fransk model.

100 tips til arbejdsglæden er den anden bog af Jon Kjær Nielsen. Den udkommer i morgen, tirsdag den 2. april.