tips til personlig effektivitet med jons nyhedsbrev
Igår (det var så en fredag) lancerede jeg mit seneste tiltag for at hjælpe danskerne med at have det godt på jobbet: Emailserien Målrettet Mandag, hvor jeg hvor uge deler et nyt tip til en effektiv hverdag. Jeg har valgt at tippet skal udkomme hver mandag morgen for at hjælpe læserne godt igang med ugen, med fokus det rette sted. Jeg tænkte jeg i dette blogindlæg kort ville fortætte om baggrunden og mit motivation for at dele tips på denne måde.

Hvis der er én ting jeg har lært, efter at jeg har afholdt foredrag, workshop og kurser for over 700 arbejdspladser, så er det dette: De fleste mennesker slås med de samme problemstillinger. Brokkende kolleger, dårlige chefer, manglende anerkendelse, besværlige og ugennemtænkte omstillinger og ny teknologi. Og fælles for alle brancher og jobs: Ikke tid nok til at nå alle opgaverne.

Den sidste er smerteligt, for en følelses af at være bagud og ikke at kunne nå sine ting, det har en række konsekvenser: Vi føler os mindre kompetente. Vi føler os fanget og ufrie, styret af omstændighederne. Vi oplever mindre anerkendelse, da tingene ikke når i mål. Kvaliteten lider, hvilke går ud over kundetilfredsheden, eller vores egen stolthed.

Jeg har selv bokset med at være mere målrettet og effektiv siden min studietid omkring årtusindeskiftet. Den første bog om Time Management læste jeg da jeg var omkring 22 år, og siden har jeg testet et væld af metoder, systemer og såkaldte “hacks” for at finde ud af hvad der virker, og hvorfor.

I de sidste 10 år har jeg så suppleret med viden fra psykologien, hvilket har udvidet horisonten også på dette felt. En væsentlig konklusion derfra: Mål og skemalægning er kan være noget af svaret, men det er langt fra tilstrækkeligt. Vi er nødt til at lytte langt mere til hvordan vi har det, vores følelsesliv. Derudover må vi indse, at den største udfordring mange gange ikke er at styre tiden, men at styre hvad vi har fokus på.

De sidste fem år har jeg holdt stadigt flere foredrag om personlig effektivitet, og det er blevet videreudviklet til et dagskursus i den effektive hverdag. Kurset tilbydes som lukkede firmahold, og der arrangeres åbne hold også. (edit: I skrivende stund er de næste kurser 5. marts 2018 i København (billetter her) og 3. maj i Århus (find det her))

Jeg arbejder også på flere bogmanuskripter og et længere online forløb. Men for at få mine tips og redskaber hurtigt ud til folk, så har jeg altså besluttet at lancere et nyhedsbrev hvor der hver mandag sendes et nyt tip ud. Så ugen kan starte med et fokus på effektiviteten.

De første tips omhandler To-Do lister, men derefter afdækkes et bredt felt: Sådan holder du fokus. Hvordan du kommer op på hesten igen, når først du er distraheret. Håndtering af kollegaer og andre tidsrøvere. Forbedring af samarbejdsrelationer. Rette mindset til at skabe store resultater. At bygge det rette fundament, med et arbejde du holder af og er motiveret til. Bedre planlægning. Om at skabe rammerne for at være kreativ. Ægte rekreation og vigtigheden af at holde fri. Og meget meget mere.

Email-serien kalder jeg for Målrettet Mandag, og det er en 100% gratis ydelse. Når du melder dig til, så får du første tip straks, og så følger de ellers hver mandag. Følg dette link eller klik på billedet her ved siden af. Hvis du tænker at dine kolleger kunne have gavn af tips til effektiviteten, så det gerne med dem også.

tips til personlig effektvitet