Drømmen om god ledelse

Den sidste uge har budt på store milepæle, og jeg må dele min glæde, og nyheden om nye produkter.

De sidste 12 år har jeg haft god ledelse og udvikling af organisationer som absolut hovedinteresse og passion. Jeg kan næsten ikke side stille når snakken falder på strukturer der bør forbedres/forenkles, eller på hvordan man bedst muligt motiverer sit personale, skaber klar retning og overkommer den gamle kending “modstand mod forandringer”. Mere om disse emner i andre indlæg! :o)

Denne uge har været stor, fordi jeg har lanceret to nye kurser på produktpaletten. Akademiet for ledere, og Arbejdsglædeambassadøren. Nye er så meget sagt, for jeg har lavet flerdages internatkurser siden 2005, og gennemførte mit første store 4-dages lederkursus tilbage i 2008. Men jeg har hidtil nydt godt af bestillinger på hele kurser, fra både virksomheder og NGO’er, og det er således første gang jeg tilbyder enkeltpladser. Målgruppen er således både store firmaer der vil prøve det af inden de køber hele hold, og mindre virksomheder der ikke har behov for mere end en eller nogle få pladser.

Akademiet for ledere er forfinet gennem fire år, siden jeg havde mit første hold på 14 ledere igennem. Kurset er blevet til fordi jeg mener der mangler noget i traditionel lederuddannelse. Fokus ligger for meget på drift, økonomistyring, strategier og sagsbehandling. Kontrol-paradigmet hersker stadig. Jeg savner det væsentlige: Forståelse af, at din personlighed er dit vigtigste ledelsesværktøj. Vigtigheden af mening og klart defineret retning. Glæderne – også på bundlinjen – ved en anerkendende kultur. Vigtigheden af at give medarbejderne frihed til ansvar. Derfor akademiet for ledere.

Arbejdsglædeambassadøren er en forlængelse af mine kurser og workshops i arbejdsglæde, og går i dybden med deltagernes egen hverdag. Målet er at opnå mere arbejdsglæde og tage ansvar over eget arbejdsliv samt at gøre noget for kollegerne. Min erfaringer på området har jeg særligt skærpet i de tre år jeg som Chief Happiness Officer i Projekt Arbejdsglæde holdt foredrag om emnet flere gange om ugen. Foredrag bliver det stadig til, men med de større kurser følger jeg passionen og mit ønske om at gøre en endnu større forskel for de mennesker jeg arbejder med.

Du kan lære mere om kurserne på deres respektive sider, og så ses vi måske på et af dem :o)