Jon støtter Årets Unge Erhvervsleder

Jeg har den sidste måned to gange haft fornøjelse af at bidrage ved hædringen af unge ledere. Første gang ved netværket JCI Københavns kåring af “Årets Unge Erhvervsleder” i København, hvor de havde bedt mig være en del af dommerkomiteen. Posten bestred jeg samme med Director hos KPMG Jacob Lehman, Nordic HR Business Partner i Philips Denmark Charlotte Thorsen samt Director hos Novo Nordisk Elisabeth Børresen – sidstnævnte i øvrigt vinder af titlen som Årets Unge Erhvervsleder i Danmark i 2009.

Dommerne skulle bedømme kandidaterne bred, på kriterier som succes, personligt engagement, ansvarlighed, samarbejdende, medarbejderengageret, udviklende samt det hele menneske. Jeg oplevede det derfor som en styrke at vi i dommerpanelet havde forskellige baggrunde og indgangsvinkler til at vurdere god ledelse.

Vinderen i København, Jesper Grønbæk med tre af dommerne (til højre) og de to andre nominerede finalister, Martin Arvidsen fra Ecolab og Claes Brylle Hallqvist fra Bispebjerg Hospital.

Det var en spændende udfordring at bedømme et meget velkvalificeret felt af indstillede kandidater. Og så var det naturligvis en stor fornøjelse at være med til at udnævne vinderen, Jesper Grønbæk, Cloud Sales Manager hos Microsoft Danmark. Trods vores forskellige baggrunde i dommerpanelet var vi faktiske alle enige om, at det var Jesper der skulle løbe med titlen, foran de andre to meget velkvalificerede finalister.

Flere at hylde

Vinderne på Amager, Maria Oldenbjerg med dommerne fra Sundbyernes Handelsforening, Amager Erhvervsråd samt JCI Ørestad.

Næste lejlighed for at være involveret i Året Unge Erhvervsleder kom kort efter, hvor jeg var inviteret til at være konferencier og toastmaster ved kåringen på Amager, arrangeret af JCI Ørestad i samarbejde med Amager Erhvevrsråd. Kåringen var her arrangeret som en flot middag med indlæg om gæsteindlæg om Amagers historie. De godt 35 gæster overværede at prisen kik fortjent gik til Maria Oldenbjerg fra Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Baggrund: I disse måneder kører den frivillige organisation JCI (Junior Chamber International) projektet Årets Unge Erhvervsleder, hvor unge  ledere (defineret som under 40 år) hædres for deres resultater. I alt er der gennemført otte lokale kåringer, hvor et antal ledere indstillet af kolleger, chefer eller venner er vurderet af dommerpaner.Torsdag den 17. november kåres så den nationale Årets Unge Erhvervsleder, ved et stort event i Aarhus. Her udgør de otte lokale vindere det samlede felt af nominerede.