Tomt arbejde og arbejdsglæde

Arbejdsglæde i tomme jobs

I Weekendavisen faldt jeg over et meget spændende ph.d. studie af den svenske sociolog Roland Paulsen. Den hedder Empty Labour, og omhandler tomt arbejde.

Roland Paulsen viser hvordan overraskende mange mennesker har et job hvor der ikke er nok arbejde. Balladen er, at for lidt at lave ødelægger arbejdsglæden og også kan stresse, præcist som for meget arbejde kan gøre det.

Jeg sprang i studiet og lavede en video om problemstillingen. Hør mere om tomme jobs, om hvorfor vi ender i den situation, og hvad vi kan gøre ved det. Videoen blev bragt i Ekspertbloggen på Amino.dk, og nu får du den her.

Jeg hører meget gerne om dine erfaringer med tomt arbejde, enten på mail til mig, eller som Facebookkommentar herunder. Pointen med stress ved for lidt arbejde er så væsentlig, at jeg nu har indbygget den i mit arbejdsglæde foredrag.