Janteloven af skoleskemaet

Det er sjældent jeg bliver sådan rigtigt oprevet, men nu skete det. En ny undersøgelse har vist, at en trediedel af de dygtige børn i skolen, de lyver sig dummere end de er. Ganske enkelt af frygt for mobning. For disse børn opleves det ikke som cool at være dygtig, men i stedet som et problem.

Det er noget hø, og en årsag kan være at vi er så gode til at reproducere jantelovstankegangen hos de unge. For mig eget vedkommende startede det da Janteloven var på skoleskemaet (!!) og jeg måtte opleve mine kammerater læse høj: Du skal ikke tro du er noget…

Oprevet som jeg var greb jeg straks det håndfri kamera og lavede en kort video:

Et par dage efter var jeg så Live igennem i programmet Ibens på Radio24syv, hvor de talte om hvordan vi håndterer dygtighed hos børn.

Hvad tænker I? Har du også oplevet Janteloven i skolen, enten på skemaet eller i adfærden?