Få er opmærksomme på det, men stress på jobbet kan være en af de helt store udfordringer for parforholdet og for vores sexliv. Den velkendte kæmp-eller-flygt mekaniske lukker nemlig ned for vores lyst,  uden at vi nødvendigvis er klar over denne sammenhæng.

I afsnit 9 af The HappyWays Podcast interviewer jeg websexologen Maj Wismann, der i snart 10 år har arbejdet med rådgivning af par omkring deres sexualitet. I interviewet kommer vi omkring de mekanismer der gør at vores sexdrive kan blive slukket når vi er under pres, og Maj beretter hvordan det kan have store konsekvenser derhjemme hvis vi tolker forkert og tror der er noget galt med vores partner, eller med kærligheden.

Under interviewet kommer vi også omkring flere konkrete råd til hverdagen, herunder hvordan man kan gøre mere ud af at lægge arbejdet fra sig inden man møde familien. Slutteligt kommer vi også med råd til hvad man kan gøre hvis man ikke selv er stresset, men måske har en partner der er det.

Du kan lytte til  mit interview med Maj i afspilleren herover, eller du kan downloade det som mp3. Endnu smartere, så kan du høre den på din smartphone og evt. også abonnere på fremtidige programmer.  Det gør du ved at klikke på knapperne her til højre, alt efter om du har iPhone/iPod og vil bruge iTunes, eller om du kører Android og derfor kan bruge Stitcher. Hvis du ikke rigtigt kender til det der med podcast, så jeg har skrevet en introduktion her, hvor jeg også fortæller mere om mit program.

Hvis du gerne vil læse mere om sammenhængen mellem stress og sexualitet, så har Maj skrevet denne fine artikel (på engelsk) der kommer godt omkring. På hendes danske side websexolog.dk kan du også finde mere materiale, herunder et gratis kursus.

stress og sex - interveiw med maj wismann

Maj Wismann fra Websexolog.dk rågiver par om sexualitet, herunder betydningen af stress.

podcast om ledelse, arbejdsglæde og personlig udvikling
podcast om personlig udvikling, ledelse og arbejsglæde